جوش یک مشکل پوستی است که در اثر تجمع چربی در بخش های مختلف بدن از جمله صورت , قفسه سینه, شانه, گردن و… به صورت جوش های سریاه , جوش سر سفید و… رخ می دهد.
علت به وجود امدن جوش صورت
برخی جوش ها در دوران نوجوانی که معروف به جوش غرور جوانی هستند نمایان می شوند. اما به طور کلی عواملی هستند که پایه واساس جوش صورت به شمار میروند که از بین آنها اصلی ترین شان هورمون ها و اختلالات آنها , مصرف داروهای خواص که حاوی آندروژن و.. هستند, داشتن رژیم غذایی نامناسب حاوی چربی و فست فودها , استفاده از لوازم آرایشی چرب و نامناسب و بدتر از تمام این عوامل استرس به وجود آورنده جوش صورت هستند.
جوش در هر جای بدن نشانه چه مشکلی است
وجود جوش در پیشانی مشکل گوارشی و مصرف فست فودها را نشان میدهد.
اگر قسمت وسط ابروها جوش میزند مشکل از کبد و مصرف غذاهای چرب است.
جوش و لک اطراف چشم و حتی سیاهی دور چشم نشانگر مشکل در کلیه است که با نوشیدن آب به اندازه کافی تا حدی برطرف می شود.
روی گونه اگر بیشتر از هر جای دیگر پوست صورت جوش میزند دلیل مشکل سیستم تنفسی و آلرژی است که به حذف مصرف سیگار و رعایت کردن برنامه غذایی مناسب برای آلرژی برطرف می شوند.
اگر روی بینی شما جوش و لک بسیار ظاهر می شود باید مراقب قلب خو باشید و ویتامین B بیشتر مصرف کنید.
جوش هایی که در منطقه چانه و اطراف لب نشانگر اختلالات هورمون و وجود استرس است.
اگر روی گوشهایتان جوش میزند دوباره مشکل کلیه باعث بروز این مشکل است.
روغن زیتون
۴ قاشق غذاخوری نمک را با ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کنید تا خمیری به دست آید. این مخلوط را با انگشتانتان روی صورت خود قرار دهید و اجازه دهید ۱ تا ۲ دقیقه روی پوستتان باقی بماند؛ سپس آن را با آب ولرم و صابون از روی صورت خود پاک کنید. این کار را به طور روزانه، به مدت یک هفته انجام دهید. سپس آن را به ۲ یا ۳ بار در هفته کاهش دهید. با این کار بهبود قابل توجهی در وضعیت پوستتان نمایان میشود (نمک با حالت زبری که دارد پوستتان را لایه برداری کرده و منافذ را پاک میکند، در حالی که روغن زیتون رطوبت طبیعی مورد نیاز پوست را به آن باز میگرداند).
اسپرین
برای خلاص شدن از شر این جوشهای مزاحم، یک آسپرین را خرد کرده و آن را با کمی آب مرطوب کنید. سپس ماده خمیرمانند به دست آمده را روی جوشتان قرار دهید و قبل از شستن آن با آب و صابون، اجازه دهید تا دقایقی روی جوشتان باقی بماند. این کار قرمزی و التهاب جوش را کاهش میدهد. اگر التهاب جوشتان برطرف نشد، این کار را طی چند روز به دفعات انجام دهید تا زمانی که از شر جوش خلاص شوید.
خمیر دندان
امشب مقداری خمیر دندان غیرژلهای و غیر سفید کننده را روی جوشهایش قرار دهید. این کار به خشک شدن جوشها تا روز بعد کمک میکند. خمیردندان رطوبت موجود در جوش و همچنین چربی آن را به خود جذب میکند. این توصیه به ویژه در مورد جوشهایی که سرشان بیرون آماده است (و نه جوشهای زیر پوستی) به خوبی عمل میکند.
احتیاط: این راهکار ممکن است در پوستهایی که بسیار حساس هستند، التهاب و ناراحتی ایجاد کند.
پیشگیری از جوش زدن
1. دستكاری نكنید. سعی كنید جوش ها را دستكاری نكنید و نخواهید با فشار دست آنها را خالی كنید.
2. آرام باشید. سعی كنید خواب مرتب داشته باشید. استراحت كافی داشته باشید و حتی الامكان از فشارهای روحی و عصبی بپرهیزید.
3. صورت خود را بشویید. برای شستشو از صابون اسیدی (گوگردی) كه پزشك توصیه می كند استفاده كنید. ابتدا صورت خود را خوب صابون بزنید تا از كف پوشیده شود.
4. پوست را ماساژ دهید. هفته ای یك یا دو بار ماساژ با مواد اسیدی نظیر سركه سیب در كاهش چربی پوست و بهبود جوشها موثر است.
5. چربی نخورید. از مصرف غذاهای چرب، سس مایونز، خامه، شكلات، گردو، فندق، موز، تخم مرغ و نارگیل، خودداری كنید.
6. میوه و سبزی بخورید. سعی كنید سبزی و میوه بخصوص سبزی های حاوی ویتامینA مثل هویج، اسفناج، شاهی و گوجه فرنگی را زیاد مصرف كنید.
7. داغ نشوید. گرما میزان جوش های آكنه را بیشتر می كند پس زیاد در محیط های گرم نمانید.
8. ضد آفتاب بزنید. در مورد آفتاب نظرات متفاوت است برخی معتقدند اشعه آفتاب تاثیر خوبی در بهبود جوش های غرور جوانی دارد و برخی معتقدند كه نور آفتاب پس از مدتی موجب تشدید آكنه می شود. اما مطمئن باشید از زدن ضد آفتاب ضرر نمی كنید.
9. ورزش كنید. ورزش حتی جوش صورت را نیز خوب می كند. ورزش و استحمام باعث باز شدن منافذ پوست، بهبود جریان خون آن و رفع چربی می شود كه نتیجه آن شادابی پوست و بهبود جوش هاست.
10. نقاشی نكنید. مصرف مواد آرایشی و كرم های چرب، آكنه را تشدید می كند پس سعی كنید صورت خود را كمتر نقاشی كنید.